Mange drømmer om å kjøpe en bolig i utlandet, og ofte er denne drømmen nærmere virkeligheten enn du kanskje tror, spesielt hvis man vet hvordan prosessen foregår Her tar vi for oss gode tips om hvordan du kan finne drømmeboligen din i utlandet.

Hytter i Norge blir byttet ut med drømmehus i varmere strøk. Det er mye til salgs, og eiendomsmeglerne står i kø for å vise deg hva som finnes. I utlandet fungerer kjøpsprosessen noe annerledes enn hva vi er vandt med i Norge. Her er noe gode råd som du bør tenke over før du kjøper bolig i utlandet.

#1 Velg en megler som hører på deg og dine behov

Før man går til megler er det viktig å tenke over hva man ønsker av bolig. Hvor mange soverom og bad, prisklasse, område, og type hus. Sørg for å få formidlet dette, slik at megler er forberedt, og viser deg boliger som er innenfor det du er interessert i. Da slipper man å kaste bort tid på boliger som ikke passer deg og din familie.


#2 Benytt deg av et meglerfirma som har holdt på noen år, og som har god erfaring


Hvem som helst kan starte som eiendomsmegler i utlandet. Da er det viktig at du ber om referanser fra tidligere kunder, og bruker tid på å sjekke om eiendomsmegleren er seriøs. Det er også en stor fordel å velge en norsk eiendomsmegler.


#3 Ingen åpen bud logg


Det er ikke vanlig å føre logg over bud i mange land i utlandet. På den måten er det ingen måte du som kjøper kan kontrollere om det faktisk er et reelt bud som er gitt til selger eller fra banken. Derfor skal man aldri gi bud ut ifra hva andre har gitt, men ut fra hva du som kunde og megler mener det er mulig å få boligen for.


#4 Få dokumentasjon på eventuelle heftelser på boligen


Husk at i mange land i utlandet så følger gjelden eiendommen og ikke selgeren. Ubetalte skatter og avgifter vil du måtte overta, dersom det ikke sørges for at disse er oppgjort på oppgjørsdato. Krev å få alle kvitteringer samt garanti for at det ikke hefter lån på eiendommen.


#5 Ofte avvik på areal på skjøtet og hva som står i prospektet


Dette er fordi at eiendomsskatten er fastsatt etter hvilken areal som står i skjøtet, og dermed er det mange som unngår å oppgi dette ved utbygging, selv om de har søkt og fått godkjent selve utbyggingen.

#6 Be megler om å få utskrift av reguleringsplanen for det området du ønsker å kjøpe bolig


Det er ikke nok å se papirene på teknisk etat i kommunen. Spesielt viktig i uregulerte strøk.

 
#7 Bruk tid på å se på boliger før du bestemmer deg for å kjøpe

Undersøk hva som finnes i området du ønsker å bo i, kommunale tilbud og aktiviteter for ungene. Husk at også i utlandet kommer det en hverdag, og da er det viktig at du har det du trenger rundt deg.

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *