Det er flere måter du kan finne din drømmebolig i utlandet. Men det som helt klart er det viktigste du bør tenke på, er hva slags hjelp du trenger når du er i utlandet. Her skal vi ta for oss de ulike måtene du kan se på bolig i utlandet, samt viktige ting du bør ta hensyn til underveis.

Er du allerede ekspert på området og det lokale markedet?

Hvis du allerede kjenner området godt, kanskje du bare trenger eiendomsmegleren til å møte deg på hver eiendom, og vise deg huset. Hvis dette er tilfelle, kan du være helt komfortabel med å ordne dine egne flyreiser, overnatting og leiebil. Før du velger dette alternativet, spør deg selv om du virkelig har nok kunnskap om området, eller om du kaster bort tiden din på områder som ikke passer deg og din familie.

En megler vil kunne vise deg rundt på de ulike områdene, og har nøkkelinformasjon som kan hjelpe deg med å ta det riktige valget. Bruk tid på å finne det området du vil bo i først, deretter starter jakten på drømmeboligen i utlandet.

Vil du ordne alt selv og besøke så mange eiendommer og agenter som mulig?

Når vi har bedt tidligere kjøpere om hva de ville ha endret på under oppholdet deres i utlandet, svarte de fleste at de skulle ønske at de ikke valgte å bli med på så mange visninger med flere ulike eiendomsmeglere. De opplevde ofte å bli tatt til samme eiendom to ganger, og på slutten av turen følte de seg bare svimmel og mer usikker enn når de først ankom. I motsetning til Norge, er det i utlandet vanlig at mange eiendomsmeglere selger samme bolig. De fleste meglerne har tilgang til det meste av det som er til salg av både nybygg og brukte boliger.

Vårt råd er å holde seg til en megler, og bruk tid på å snakke om dine ønsker og behov, deretter kan han/hun vise dere de ulike områdene, samt arrangere visninger for boliger dere ønsker å se. Har man en kontakt som tar seg av det praktiske, vil du ha en mye bedre opplevelse, og kan konsentrere deg om hvilken bolig som passer best for deg og din familie.

Hvis du bestemmer deg for å gi flere agenter en liten del av tiden din, er det ikke mer de kan gjøre for deg enn å vise deg rundt i boligene, og håpe at du liker noe av det du ser. Det er rett og slett ingen tid for dem å bli kjent med deg, og ta deg med til de riktige eiendommene.

Dette er den minst effektive og vellykkede måten å finne en bolig i utlandet på, men det er også ofte det mange uinformerte kjøpere prøver først.

Leter du etter en lokal ekspert som vil ta seg tid til å vise deg området, de riktige boligene, og som vil veilede deg gjennom kjøpsprosessen?

Hvis du virkelig ønsker å ikke bare se de riktige boligene, men også bli godt kjent med området og lokalbefolkningen, er det ingen bedre måte enn å dra på en privat visningstur. Selv om ikke alle eiendomselskapene som tilbyr visningsturer, så finnes det flere gode meglere som spesialiserer seg på dette, og vil gi deg den beste muligheten til å finne din drømmebolig i utlandet, på en tidseffektiv og kostnadseffektiv måte.

Vanligvis er turen arrangert for tre eller fire netter, og du vil bli tatt vare på fra det øyeblikket du kommer til flyplassen. Innkvarteringen er ordnet, og noen ganger er måltider inkludert. I løpet av din tid i utlandet vil din lokale eiendomsekspert være din guide til områdene, og bli kjent med deg og han / hun vil da vite nøyaktig hvilke steder å konsentrere seg om, og hvilke boliger som har størst potensial for å være » den rette’.

Mange kjøpere oppgir forholdet de dannet med sin lokale eiendomsekspert som nøkkelen til at de følte seg komfortabel, og selvsikker nok til å realisere sin boligdrøm i utlandet.

Hva som er inkludert og kostnaden for disse turene varierer avhengig av det enkelte selskap og tidspunkt på året du reiser.

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *