Planlegger du å reise på en visningstur til utlandet? Da er det et par ting du bør sørge for at du har i orden innen du reiser. Her skal vi ta for oss de tingene du bør tenke på, en sjekkliste du bør gå igjennom innen du flyr avgårde på jakt etter drømmeboligen i utlandet.

Ingenting er mer bortkastet av tid og penger enn å bestille en visningstur til utlandet for å finne en eiendom, uten å være godt foreberedt på forhand. Det er viktig at du lager en kort liste over de tingene som er viktigst for deg. Å få økonomien i orden, og vite nøyaktig hvilket budsjett du har, er også veldig viktig før du reiser.
 
Du har kanskje andre hensyn å ta, men her er noen av spørsmålene du virkelig burde spørre deg selv…

Hvilke områder passer best for meg?

Tenk på hva du trenger fra området du ønsker å bo i. Godt vinterklima, transportalternativer, og tilgjengelige fly er ofte noen av de viktigste tingene. Vil du bo blandt andre nordmenn, og hva trenger du av servicetilbud og fasiliteter rundt deg. Hvis man planlegger å bo i utlandet på fast basis, er det viktig at hele familien har det de trenger rundt seg. Skole, barnehage, treningstilbud osv.

Hva er budsjettet mitt?

Et åpenbart og gjentakende tema for dem som ikke klarer å finne sin drømme bolig i utlandet, er at de ikke har funnet sitt max budsjett før de begynte å dra visninger. Å gjette frem sitt eget budsjett eller ikke virkelig se på tallene før visninger, vil nesten alltid føre til en skuffelse.

Det er ikke noe poeng å se på boliger som ligger lamgt utenfor prisklassen din. Da kaster man bort både tid og penger til eiendomsmegleren som du jobber med. På samme måte kan du gå glipp av den perfekte eiendommen fordi du ikke var sikker på om du hadde råd til det, og når du jobber med din økonomi etter visning, har eiendommen allerede blitt snappet opp av en bedre forberedt kjøper.
 
Bruk tid og kom fram til et budsjett i din egen valuta som inkluderer alle innkjøpskostnader (kjøpsskatter, advokatsalærer og møbler). Hvis du trenger å låne penger, snakk med en profesjonell tidlig, og få tallene, og om mulig en avtale i utgangspunktet for et lån / boliglån.

Hvilken type eiendom vil jeg ha?

Dette er hvor du virkelig kan spare mye tid, og slippe meningsløse boligvisninger. For det første, tenk på hvilken type miljø du vil ha rundt deg – en bolig ved stranden, eller et sted på landsbygda? I en tradisjonell landsby, eller i nærheten av en travel storby? Det finnes mange ulike typer områder tilgjengelig for deg. Hva tenker du vil være best for deg?
 
Hvor stor bør boligen være og hva bør den inneholde? Tenk over antall soverom, bad, moderne eller eldre stil, første etasje, penthouse, hage med privat basseng eller felles basseng. Tenk på hva som du bare må ha, og hva som hadde hvert fint å ha.
 
Det er også verdt å tenke på hvordan du skal bruke eiendommen. For eksempel, hvis du tror du vil bruke eiendommen for langhelg og ferier, en uke her og der, en bolig som ikke trenger vedlikehold, og som du bare kan låse og forlate etter hvert opphold. Hvis du er ivrig gartner og planlegger å bo i utlandet på heltid, er kanskje et hjem med blomster- og plantepotensial noe som er viktig for deg?

Er jeg realistisk?

Så nå har du utarbeidet hvor mye du har råd til, eller vil bruke på en eiendom, og har en god ide om hva du må ha fra eiendommen og dens beliggenhet, og det er nå på tide å kontrollere at budsjett og boligen du vil ha er et realistisk mål..

På dette punktet er det viktig å plukke opp telefonen og snakke en eiendomsekspert i ditt foretrukne område. Bolig annonser på internett kan være svært misvisende og i hovedsak ser du bare på noen bilder av en bolig og en pris. Uten en ekte forståelse av nøyaktig hvor boligen.
 
Snakk med din valgte eiendomsmegler og gi dem ditt budsjett og ønsker. Han / hun vil kunne fortelle umiddelbart hvis det du spør om er realistisk eller om du trenger å justere budsjettet . Be om å se et utvalg av boliger som den eiendomsmegleren potensielt vil ta deg med for å se, og spør dem hvorfor de valgte hver av eiendommene. Dette er din mulighet til å se om du og din eiendomsmegler er på samme side, og om han / hun har en god forståelse for dine behov.
 
Lykke til!

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *