På jakt etter en god og kunnskapsrik eiendomsmegler i utlandet? I de mest populære landene og områdene for oss nordmenn i utlandet, finnes det mange norske og utenlanske eiendomsmeglere som kan hjelpe deg med å finne din drømmebolig. Her tar vi for oss noen gode tips på jakt etter den perfekte eiendomsmegleren i utlandet.

Jakten på den beste eiendomsmegleren i utlandet for deg og din familie kan mange ganger være veldig forvirrende. Selv når du har funnet et område du vil fokusere på, kan det noen ganger virke som en umulig oppgave å velge hvem du vil jobbe med.

Sjekkliste for å velge riktig eiendomsmegler i utlandet

Vi skal her ta for oss noen av de viktigste spørsmålene du kanskje vil spørre eiendomsmegleren du vurderer å jobbe med. Noen kan være veldig viktig for deg, og andre mindre viktige. Du kan selvsagt ha andre behov i tillegg som ikke er oppført her. Uansett hva de er, gjør litt forarbeid og ikke vær redd for å stille spørsmål for å sikre at du skal få alt du trenger fra eiendomsmegleren din før du drar til utlandet på visningstur.

Har eiendomsmegler lang erfaring? Erfaring spiller en viss rolle i dette gamet, men en ung megler kan være vel så flink og ivrig som en erfaren. Han/hun har også mer å bevise og er muligens mer avhengig av å gi et best mulig inntrykk slik at han blir anbefalt videre.

Velg en lokal megler som kjenner området godt. Videre bør du velge en megler som kjenner området godt og gjerne informer han om spesielle ting med ditt nabolag/sameie som han ikke har grunnlag for å vite. Erfaringsmessig får vi ofte spørsmål om nærområdet fra interessenter og da er det viktig at du har en megler som kan svare godt på slike spørsmål.

Har eiendomsmegleren tilstrekkelig med interessante boliger som møter dine kriterier og budsjett? Det er viktig men ikke avgjørende at eiendomsmegleren du vil jobbe med har nok boliger å vise deg i det området du ønsker å bo i. De fleste eiendomsmeglere har tilgang til de fleste boliger som er til salg, og kan ordne visninger på det meste av både nybygg og brukte boliger.

Har eiendomsmeglere et fysisk kontor i området du er interessert i? Det er viktig at den eiendomsmegleren du velger har et fysisk kontor som du kan besøke, og få hjelp til det du måtte trenge. Det viser også at eiendomsmegler er seriøs, og ikke bare jobber hjemmefra.

Tilbyr eiendomsmegleren en advokat som sikrer dine rettigheter, og som kan kvalitetssjekke alle boliger de tilbyr før du ser på de? Ved kjøp av bolig i utlandet er det viktig at eiendomsmegleren har tilgang til en advokat som jobber for deg, og sikrer at alt er i orden med de ulike boligene innen en endelig kjøpskontrakt skrives. De fleste seriøse eiendomsmeglere tilbyr og vil anbefale deg å ha en egen advokat ved kjøp av bolig i utlandet.

Tilbyr eiendomsmegler en komplett ettersalgsservice? Forholdet til din eiendomsmegler er ikke over når kjøpskontrakten er signert. De fleste vil trenge hjelp til flere ting etter at boligen er overtatt. Eiendomsmegler kan gi gode råd om hvem som tilbyr profesjonelle tjenester innen gartner, basseng, aircondition, alarm, vannrenseanlegg, solcelleanlegg osv. I tillegg hvis du vil leie ut boligen din når du ikke bruker den selv, vil en eiendomsmegler kunne ordne det praktiske ved utleie, vask, kontakt med leietakere, og oppbevaring av nøkler. På den måten slipper du å være tilstede hele tiden selv, og du kan vere trygg på at prosessen går som den skal med tett oppfølging fra en eiendomsmegler.

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *